Madu untuk bayi 4 bulan

Saya ingin bertanya bayi 4 bulan boleh ke diberi madu..?

11 Balas

tolong lah. nurse pon dh pesankan bby bwh 6m. jgn bagi apa2 selain susu fm dgn susu ibu. even air masak sekali pon jgn bagi. boleh rosak usus anak tu nnti. please jgn lah dgr sgt mana2 org suruh bgi ke petua ke ape ke suruh bgi mkn ke ape ke kt bby bwh 6m. bahaya tau x. esok2 anak awk yg merana sakit. lagi 1 madu ni bwh 1y xboleh bagi tau. madu ade bakteria spora x elok utk bby

Xblh sis. Madu ada kndungn bacteria yg baik utk org dewasa. Tp baby bwh 1 thn x blh trima lg bacteria tu. Kn mnyebbkn slurn pernafasan baby sempit

Anak saya 1 tahun 7 bulan pun saya takpernah bagi madu. Sbb saya baca. Madu jangan bagi kepada bayi yang di bawah 2 tahun. Harap membantu

Untuk apakah diberi madu kepada baby 4 bulan? Bykkn membaca yeah sis. Buku pink byk maklumat psl pemakanan baby. Antara rajin @ x rajin je nk membaca.

bahayaaaaaaaa. dlm madu ada sejenis bakteria yg bahaya utk usus baby. xsilap saya setahun ke atas baru boleh makan madu

madu tak sesuai utk baby 1 tahun & kebawah .. sy start madu utk anak pun umur 2 tahun setengah .. asbab batuk ..

Kebetulan pulak naik pasal madu. Sis boleh tengok dia letak ❌ dekat bayi. Rajinkan membaca sis 💪🏻

Rasanya banyak dh maklumat kt hujung jari ni. Google lah & baca dari sumber yg dipercayai.

madu x boleh tuk baby bwah setahun tapi sy anak dh.3 thun pun Bru skali 2 je bg...

tak boleh! bahaya puan. biasany manamana klinik/hospital akan bagitau puan