Susu formula berperisa madu

Sekiranya pengambilan madu tidak dibenarkan utk bayi di bawah 2thn, apakah implikasi sekiranya bayi dberi susu formula berperisa tambahan spt madu? Sy tersilap beli susu formula dutch baby berperisa madu, 2 packet pulak tu, sy ingatkan baby taknak, sy cuba bagi & dia nak, sy cuma tkt ada kesan lain. Baby sy 1 thn 13hari

2 Balas

klau susu perisa madu, mcm anak kakak saya, effect kt gigi. Pn kna ajar anak gosok gigi. klau tak, nti boleh rongak. Anak kakak saya, Dr sruh stop amek yg ada flavour.

Boleh kot

3y ago

kali tu je sy cb, skrg bg dia yg original, xde perisa...