KEBURUKAN BERI MADU PADA BAYI BARU LAHIR

Nak tanya.. Boleh ke bagi madu pada bayi baru lahir?dan apa kesan terhadap bayi ya..

12 Balas

Setahu apa yang saya pernah baca, madu tak elok bagi pada anak bawah 2tahun... Sebab dalam madu ada bakteria... Madu walaupun dimasak bakteria tu tak mati... Usus anak belum matang, takut jadi jangkitan nanti... Kalau nak bagi jugak2, tunggu anak setahun, itupun bagi sikit saja... Selepas 2tahun baru sesuai bagi pada anak... Saya pon lepas anak 2tahun baru bagi dia rasa... Boleh google artikel dr Zubaidi kalau tak salah saya...

4y ago

Terima kasih.. Nanti saya akan buka page doktor yang awak kongsi.