usia kandungan 19 week 1 hari

Nak tanya. Bila agak nya baby start nendang? Saya dah 19 week 1 hari?

14 Balas

Sy 19w. Tapi jgn ambik kiraan org sis. Badan lain2. Perut lain2. Janin pun lain2. >20 ke atas selalunya. U rasa awal2 pun bukan rasa tendangan mcm org dah 28w +. So just relax n chill. Enjoy ur pregnancy journey. JANGAN SELALU BANDINGKAN DIRI U DGN OTHERS MOMMIES LAIN.

Sy 16 week baru merasa tp bukan tendang yg kuat. Kita boleh tgk perut bergerak sendiri. Setiap org lain tak sama. Tp selalu nya 20 week memang dah boleh rasa baby kick☺️

tklama sdh tu sabar ja puan saya pun bgitu 19w2 gerak" halus sdh punnya la excited berbunga bunga hati Saya 🤭 insyaallah baby dlm kandungan sihat walafiat aamin

sy 14weeks da rasa. takde la nendang beriya. rasa keras kecik tiba² kat bhgian perut. bila usap2 dia ilang. pastu keras lagi.

Dont wrry nnti akan rasa dia tendang..bila dia dah strt tendang tido mlm pon xlena ..hahaha..tp best rasa dia grk2 dlm perut..

Baby saya masa 19weeks tu slow je itu pun sekejap2. Masuk 22+ terus aktif waktu subuh, pagi and malam🥰

Setiap orang berbeza experience dia. Macam saya, 20 weeks lebih baru rasa

kalau xsilap saya 20++ weeks. sbb nnt kne kira 10x kick in 12jam

Nanti akan rasa. Lain org lain pengalaman.

Sya masuk 20w baru rasa tendang baby 🤭