First trimester spotting

Hi, nak tanya. Biasanya spotting yg normal (early pregnancy) untuk berapa lama ya? I sekarang 5 weeks, and still ada spotting. Normal ke? #firstbaby #firstmom

10 Balas

Hai.. awak hamil anak pertama ka.. ? Kalau saya skrg hamil anak kedua sdh 6 week .. masih ok tiada darah keluar setakat ni. Tapi saya ingat lagi masa hamil anak pertama, tahun 2020. Ada beberapa kali juga keluar darah tapi tidak banyak.. sikit saja dan bukan darah pekat lah. Darah cair. Tapi memang sya akan p klinik terus untuk cek.. syukur juga tiada apa2 juga dengan kandungan saya..

ni x normal sis.. better jumpe doc.. jgn biarkan lame. sy sgt2 trauma dan masih terkesan, bru lps miscarriage n tgh berpantang lg. pleasee jgn biarkn.sy preg 7w start spotting seminggu, pegi klinik swasta doc bg ubt kuatkan rahim, tp kandungan sy x bertahan. sy redha.better awk segera jumpa doc atau terus je pegi emergency, nnt dia cek kandungan kite

Better awak pergi check, sy ada pengalaman 2 kali gugur, mula2 spotting seminggu lebih mcm tu check semua ok tiba2 balik rumah ptg sakit perut gila darah turun mlm keluar ketul tgk2 baby sy, tapi tak semua org mcm tu tapi awak kena hati2 😊😊

2y ago

ada check sis. diagnosed threatened misscarriage. till hari nie x sure lg ttg kandungan saya 😟 still ada bleeding hm.

Sy keluar spotting sehari sblm due period tp masa tu sy xtau yg sy mengandung. Spotting xbyk dlm setitik dua cmtu ja dekat panties then xda dh. Puan blh terus jumpa doktor utk check lebih detail.

Pergi cek awak, dia boleh jadi normal and tak normal. Awak cakap ada spotting, and doktor boleh cek kan, kalau tak ada ap, Insyallah baik baik saja kandungan awak.😊

Sebarang pendarahan masa pregnant adalah tidak normal - ini doktor pakar yang bagitau saya. Jumpa doktor untuk scan.

2y ago

Spotting adalah pendarahan juga.

datang hqid tempoh 3hari sahaja setiap bulan..dah 4bulan jadi benda yang sama .adakah tu normal?

Any spotting or bleeding mmg x baik.. g cek klinikk

2y ago

Tapi bukan darah. Kluar macam spotting implantasi. Warna light pink or Brown. ok ke?

Apa2 spotting pergi terus check kt hosp.

Setiap masa datang ke?

2y ago

Skrg minggu ke5. Kluar mcm spotting implantasi. Warna light pink or brown. Bukan darah. Kluar on n off. bukan selalu.