TARIKH BERSALIN

Nak tanya, biasanya kita akan bersalin berapa minggu awal daripada due date ya? Sy takde gdm, takde gbs atau apa2. Hanya HB je low (10.4) Ada yg sudi share pengalaman tak? Sy first pregnancy 🥰 tq

2 Balas

Jangan risau selagi tak melebihi EDD. Ada orang mungkin jenis aktif bersalin awal sedikit. Pengalaman saya yang ada anak ramai ni, just monitor je tanda-tanda yang berlaku pada badan kita. Samaada pecah ketuban (mengalir ye), keluar darah atau kontraksi yang kerap & konsisten terus pergi ke hospital. Enjoy your pregnancy, jangan stress bila baby nak keluar. Once baby dah bersedia dia akan keluar ❤️❤️

Tak boleh nk jangka, so paling senang, stick to your EDD sbb lain org, lain situation, lain lifestyle & aktiviti. Klu dh ada tanda2 obvious nk bsalin, pergi terus LR.