KANDUNGAN 3 BULAN HB LOW 10.4

Saya first pregnancy baru amik drh hb low 10.4 Dr kata tak okay, bahaya untuk kndungan mcm mana sye nak naikkn hb ya?🥺

8 Balas

sama la saya dari 14 turun sikit sikit sekarang hb saya 11.2 tak tahu nak buat ape acid folic makan vitamin obimin dokter bagi pon turun jugak hb sekarang tukar vitamin zincofer harap hb saya naik la amin

saya msa kandungan 16 weeks HB LOW 11.2 doctor bagi Vitamin obimin , bulan dpan 16 hb scan lagi, insyaallah penuh 5 bulan.17 weeks lebih.

kalau tak lalu makan ubat zincofer, boleh try minum susu Calla Milk. dekat tiktok banyak orang jual sis, saya minum hb okayy

ambil folic acid sis. tp biasanya klinik akan bg ubat. mcm saya consume obimin mmg siap ada folic acid

sy minum. pati gulsan nurse puji tiap kali apoiment tak penah bawa 12... sllu 12 ke atas

Try mkn iberet saya skrg minggu 13 . Saya last week check hb 13.9

dr ada x bagi vitamin utk naik kan Hb? sy skrg consume obimin

Sama mcm saya, doktor bg ubat wrna merah, zincofer