Barang baby

Nak tanya biasa mommy beli mitten & botties berapa pasang ye utk new born? Kena tiap2 hari pakai ke? Berapa lama kena pakai? First baby so tak tahu langsung ?

14 Balas

Selalunya booties yg akan tetap oakai lama. Mitten dlm 2 minggu je pakai. Depend pada org. Kalau sye mitten pakai 2 minggu je . Pastu tak pakai sbb nak bg baby jelajah tgn dia dr tersimpan dlm mitten haha. Seng nak skin to skin ngan baby kita nanti. Melain kan pakai bila malam kalau hujan sejuk sgt. Tp org tua tua akan suruh pakai sampai abis pntg depend pada keadaan.

Saya beli dalam 5 pasang aja sebab rajin membasuh tapi pakai sampai 2 bulan aja. Mitten saya pakaikan 2 minggu, booties pula tak sampai 2 bulan saya pakaikan sebab dia membesar dan tak muat dah. Sejak tu saya pakaikan stokin tapi waktu malam dan nak keluar aja, kat rumah tak pakai sebab panas.

tgk baby jgk..mcm baby sy kcik..sudahnye lengan baju panjang jadik mitten..sluar pnjang jdik bootties..sbb semua mitten dgn booties tak muat kat tangan dgn kaki die sbb kaki tgn kecik..kalau baby besar boleh muat beli la dalam 10 pasang

Beli 3 pasang je..sbb lpas pantang xpakai pon xpe dah..baby lg cpt berkembang x pakai mitten..blh teroka dunia😃

sy beli dlm 10 psg camtu..bila dah masuk 2 bln, pakaikan dia booties je..smpai skrg ni dah 3 bln dah 😊

Kena stnby bbrp pasang...mcm baby sy kukunya agak pnjang & sy x berani nk ptong jd sy pakaikan mitten..

dalam 5 pasang mitten..sbb baby tak pakai lama pun..saya pakaikan anak dalam 2minggu je..

Rsenya byk tpi xde la smpai berpuluh. Belas2 je😊.rse rajin membasuh bole la bli skit..

Baby i pakai booties sampai skarang, now nak masuk 3 bulan, tapi mitten jarang bagi pakai

Sy pun tak tau nk beli berapa sbb first time. Just stand by dlm 5 pasang je. Hehe