Manggo Peach

Hi, nak tanya betul kee 1st trimester tak boleh minum air manggo peach? 🥺

11 Balas

Minum je apa awak nak minum sisturrr. Kalau caffein berpada pada ada limit dia. Selain dari tu boleh je minum. Air gas pn nak minum berpada buat lepas tekak. Air kelapa ke tebu ke yg kata takleh minum tu, boleh je minum. Sebab tu air buah. Kalau awak ada gdm pandai2 la awak control intake gula.

1st time dgr xley minum 😅. sy awak trimester pon kopi sy minum. tapi jangan follow pula ya. lain org lain ketahanan badan dia. sbb limit per day utk minum or mkn yg mengandungi kafien ni 150~300mg sahaja.

kenapa tak boleh sis? kalau sebab risau gula, mungkin. tapi bukan tak boleh langsung, cuma berpada2. jangan minum banyak. kalau dah minum banyak, lepas tu banyakkan bergerak, exercise untuk burn balik gula tu

8mo ago

diorang confuse dengan garam tu. garam boleh lah flush out mcm tu. gula tak boleh flush, kena burn balik

teringin minum je sbb kita bukan nak selalu pun kadang2 nak makan minum benda yg takleh ni. kalau saya takfikir pape minum jee tapi jgn ikut nafsu. minum sikit je buat rasa2 gitu haa

Sorry dear. Tak pernah dengar plak takleh. Minum berpada pada ok je sis. Jgn minum 2-3 gelas dah. Kalau minum pun, cuba la tambah air sikit sebab gula tinggi tu.

ya,betul. kalau ada GDM,memang tinggi mencanak la bacaan gula dlm darah. kalau sy tak ada GDM dulu,jgnkan mango peach,durian nanas pun sy makan🤭🤭

8mo ago

boleh tak ada masalah. yg penting berpada2 😄

Pelik2 nau.. sbab ape xleh tu? Saya first trimester jgan kata air.. buah mango dngan peach tu hampir setiap hari makan.

Awk ikut intinct hati dear. Klau awk rase ragu2 better jgn mnum.

boleh je .. semua boleh asal berpada pada ..

Sebab apa tak boleh? 😅 1st time dengar