ikan haruan

Nak tanya betul ke kalau bersalin czer BIG NO pada ikan haruan ?? Ada yang cakap doktor bagitahu dia supaya jangan makan ikan haruan sebab nanti luka bahagian dalam melekat dengan bahagian organ yang lain .. dan kalau pregnant kali ke 2 atau 3 atau 4 incase kena czer lagi , czer kali itu jauh lebih sakit berbanding yang pertama .. betul ke ?? Mohon share dan pencerahan bersama .. buat tambah ilmu hehe ..

1 Balas

Ikut je la kta doc sis, sbb ade 1 article ne sye bce.. Boleh mkn ikan haruan tp selepas mungkin 2 minggu lpas czer sbb ikan haruan ne boleh mnyebabkan rahim mlekat pda organ lain, which nnti susah nak mngandung/mlahirkan ank yg seterusnya.. Better sis refer doc lge untuk kterangan yg lebih detail, good luck sis 💕

5y ago

Sama2 😊