18week.. baby bergerak

Hi nak tanya.. betul ke baby lebih aktif pada waktu malam? Siang xde rasa baby gerak.. malam baru rasa bergerak.. normalkah?

5 Balas

normal sis. pagi tu awak tk rsa sbb awak tk focus kt dia. bila mlm, awak rest awak focus kt dia sbb tu awak rsa dia active mlm. actually siang pn dia active je just kita tk perasan.

kalau sy siang malam dia aktif alhamdulillah , bg sy normal dia aktif wktu mlm , kalau sis bg tumpuan dkt dia time siang maybe sis boleh rasa

Kadang2 sbb malam kita dah relax nak tido, so bila baby bergerak kita lg aware waktu malam. Rasa la mcm baby byk gerak malam2.

3y ago

tq sis 👍👍👍

Normal sis. Baru 18week, nnti dia akan tukar shift pulak, siang aktif malam tido 😄 yg penting baby aktif

3y ago

okk sis.. tq ya.. 🤗

Depend pada baby. Baby dalam perut pon ada timing tidur dia🤗