Baby gerak

Hi mommies, nak tanya bila mommies start rasa baby bergerak? Saya dah 18weeks, kadang terasa perut mcm bergerak, cuma tak yakin kot itu muscle reflex or baby huhu excited nak rasa baby bergerak

4 Balas

Waktu 16w mcmtu mula2 rasa tp x brp yakin. Skg 18w mmg dah yakin. Sbb bila dia kick tu, terus ngilu pundi kencing wlwpun baru lps kencing 🤣 kt kawasan dinding rahim pun selalu rasa. Mungkin sbb saya kurus perut xde lemak, sbb tu mudah rasa. Nurse ckp perut saya nipis, waktu 15w bole dgr heartbeat baby pakai doppler 😂

Betul dah tu awak. Sy start 19w was2 ada blup blup dlm perut. Betul ke baby gerak. Skrg dah 24w sy yakin dah, mmg awal2 rasa mild ye

terpulang..ada org baby gerak awal dlm 18 w ada jugak lewat...cm sya 20 w baru start rasa gerak sikit2...

24 minggu