Berat kandungan

Hi, nak Tanya .. berat baby sy checkup tdi kurang memuaskan .. mcm mn nak tambah berat baby ya? Lagipula sy gdm on dc .. skag masuk 36w2d ..terima kasih yg sudi jawap🌹

9 Balas

minum milo susu waktu pagi. takpun minum susu pisang. kalau berat tak naik jugak risau baby kecik kena beranak awal. tapi kalau doktor kata normal. jangan risau. macam saya gdm on dc jugak. kandungan 30w kena makan ubat tapi doktor bagi seminggu jaa lepas tuu stop terus arahan pakar sebab hypo. berat baby normal ikut usia kandungan. sampai sekarang 36w saya makan manis pun hypo jugak. doktor kata mungkin gula² tuu serap kat baby. risau baby besar. haihh🥲. macam² ya.

11mo ago

tadi scan dah kandungan 36w2d berat baby 3.09kg. doktor kata normal saja berat. saya macam alamakkk😂. risau pulak. kita hypo tapi baby seronok dapat makan manis😂 tapi selagi doktor kata normal. kita pon okey😂. kuasa Allah semoga beranak normal. aaminn 🤲🥰

sy kemarin scan 36w1day . berat bby 2.5 kg doctor ok tkda mslh . klu belum bersalin boleh naik lg smpai 3kg . sis byk kn mnum susu ya . klu boleh 3 kali dalam sehari tu mnum sj susu . ☺️

11mo ago

sy mnum susu nesfray sja sis dari first tau prgnant smpai skrg msih mnum . ok saja darah tak rendah . sangkut gdm pn tiada . tp brgantung dr momies jg yg mnum . ad yg sesuai ad yg tak ssuai ☺️

Sy pun kes bby kecik jgk x memuaskan..sy byk mkn manis, bykkan protein, kerap mkn & minum susu kurma yg farm fresh..jgn kata berat bby je naik, berat maknya pun naik canak

Brp tu berat baby awk? Sy 36w berat 2.7kg. Sy xde gdm la. Suka mkn manis2 smua😂 susu anmum choc selang sehari minum. Kne tnya nurse klo gdm dc mcm mana nk naik berat baby

11mo ago

Tu laa tu, next checkup doc nak tgok balik berat baby Naik berapa .. Tu tgah Cari Cara nak Naik Kan berat baby ..

Saya minum susu HL je, and banyak makan buah. Benda2 manis ni paling saya takut even xde gdm. So saya banyakkan minum susu. Smlm scan baby 36w5d berat baby 3.07kg.

11mo ago

sy masa 36w baby 2.2kg je .. next appointment 38 scan balik xtau laa Naik berapa je😂 harap2 laa okayy je ..

Sis makan manis2 cm coklat ke kek ke.. yogurt .. klau sis ad GDM jngn mkn pulak.. klau xde mkn yg sy ckp ni.. Siyes bole naik berat baby

11mo ago

tulaa kalau xde gdm makan da manis2 camtu bagi bby Naik berat .. tpi yg kalini gdm lak ,Tu xberani nak makan berat2..

banyakkan makanan yg tinggi kalsium sis.. minum susu full cream, lpastu banyakkan makn sumber protein

11mo ago

tapi nurse kt kk pun suggest minum fernleaf. tapi saya takleh telan. minum dutch lady jela hari2 😅😅

Minum milo tiap2 pgi sis

11mo ago

Milo susu atau Milo gula ja sis?

Minum susu