mommy

Nak tanya berapa bulan ye nak tahu jantina anak kite Saya dah dekat 7bulan dah

23 Balas

Sy xbt detail scan pun..dan tak tgok jntina pun..mmg nk berserah pada allah.biarlah rahsia..xkisah boy ke girl..jnji anak sy dfn suami..suami pun ok...doa semoga baby sihat..tp hr tu pegi kk...doc tny ada bt detail tak. Sy jawab tak...doc scan nk tgok air ketuban...dia scan sekali tgok gender baby..doc ckp..in shaa allah...baby sy boy..sy senyum je..walaupun masa tu rasa terharu sgt...so far..alhamdulillah..baby takde masalah..mmg aktif sgt..lagi2 bile dgr suara papa dia berborak dgn kita..🤭

Masa detail scan antra 18 - 28 week tu dah boleh tengok, tapi ikut nasib la baby nak bg kerjasama or tak & doctor yg scan tu berpengalaman ke tak.. First masa buat detail scan 19 week baby sorok tapi doc bgtau ciri2 girl or boy boleh tgk wlaupun baby sorok. Jd doc bgtau girl. Baru ni masa jumpa pakar pun 24week, doc scan elok pulak baby tnjuk. Jd doc kedua pun ckap girl. Tunggu scan 28 week dgn pakar hospital besar pulak, kali ke-3 cakap girl kira confirm dah la tu 😂😂

Boleh je g klinik buat scan or paling tepat details scan.actually 22-28weeks doc suggest.kalau rezeki awak scan nampak jantina nampak la,kalau bukan rezeki mcm anak sy sblm ni tak nampak tawakal jela beli baju semua 😅

4y ago

Sy banyakkan warna² yg kedua jantina blh pakai

4 atau 5 bln dh blh nmpk . Tp klau baby sorok tu nasib la. Kadang baby xnak bgi kerjasama. Hehehe

before detail scan naluri cakap anak laki.bila scan mmg betul pun. repeat scan pun sama gak

Dah bole tau Tp lebih BAik jika ia Di rahsia kan Just doa agar baby sihat selamat je

Saya Harini cukup 30week6day,tadi doktor kt KK scan jantina..MMG jelas nmpak

Saya 20w tahu suda.. scan di KKIA.. Alhamdulillah baby kerjasama.

Bole sgt dh cek jantina tu. Sis bole bt scan kt klinik swasta.

4 bulan dah boleh tahu. Saya buat sekali dengan setail scan

4y ago

Dah jumpa doctor waktu 4bulan haritu .. Tpii doctor kata tunggu 7/8bulan