umur berapa bulan start jalan

Nak tanya, baby umur berapa bulan start jalan? Anak sy nak masuk setahun tapi masih meniti lagi.. jalan pegang dinding.. takut lepas tangan.. kot ada ke cara2 nak bagi dia imbang berat badan.. atau baby yg akan imbang sendiri..?

2 Balas

Dia akn bljr sndri sis.. ad budk cpt ad budk lmbt.. sis perhatikn je dlu.. InshaAllah x lama lg blh jln tu. Mcm ank sy 5bln bru bljr mniarap, mergkk pon lmbt smpaikn org keliling tgur ptt da blh mrgkk ni (kita sbgai ibu pulk risau) tp alhamdulillah jln cpt genap sthn da blh jln..

Ada yg lambat..ada yg cepat..setiap baby lain perkembangan