baby 6bulan

hi, nak tanya baby saya dah start makan tapi dia taknak minum air masak macam mana ye? najis dia pun macam susah je nak keluar kesian saya tengok dia🥺 bila paksa minum air mesti mengamukk . tolongg ye macam mana nak ajar baby minum air masak🫠

3 Balas

Kena rajin buat demo depan dia. Bila dia makan, kita pun makan sambil kunyah dpn dia so dia akn belajar dari situ. Sama macam minum air.

Anak saya pun same makan bnyak lebih 15 sudu.. minum air x nak... so saya buat susu bg cair dlm bottle...

dah try bagi pakai sudu/syringe?? anak saya lagi banyak minum pakai botol susu dia.