Anak taknak minum susu

Salam ibu ibu nak tanya , macam mana nak handle anak yg taknak minum susu pakai botol ye ? Baby dah 8bulan dah makan . Bila dia dah makan dia jadi kurang susu . Pengasuh pun risau dia taknak minum susu jadi dia bg banyak minum air masak . Padahal umur bawah setahun susu masih lagi jadi kepentingan baby . Saya sampai down nak buat stok susu . Sehari bagi 2 pack susu ebm total 16oz pun tak hbs . Kdang pwngasuh suruh bawak satu pack sahaja . Saya agak down lah #bantusayakuatsemangat #pleasehelp #seriusnanya

2 Balas

Jika dia tak nak minum susu dgn botol, buat menu yg. boleh makan dgn susu. Oat+ susu+ Pisang, , Biskut rendam susu buah-buahan cocktail susu bubur nasi letak susu. NO worries ok

4mo ago

Yup susu ebm boleh campur dalam makanan. Cuma jgn panaskan susu dlm suhu yg tggi je. Means mana2 menu yg kene masak skali dgn susu jangan guna ebm.

Anak sy sama je 8 bulan kurang sgt mnum susu, kdg sehri mmg x smpai 10 oz pun, sedih sgt