baby 8 bulan 6 hari

nak tanya baby saya dah 8 bulan 6 hari .so makanan dia tu kite perlu blendkan ke ? atau dah boleh bagi bubur tak payah blend .maksudnya dah tak payah kisar lagi.

2 Balas

Tak perlu blend... Lecek kasar je. Saya tukarkan tekstur month by month 6 bulan Blend 7 bulen lecek halus 8 bulan lecek kasar 9 bulan bubur 10 bulan nasi lembik 11 bulan anak dah boleh makan nasi mcm nasi orang dewasa. Senang, masak nasi 1 periuk je. 😁 Bila dia demam, tak selera nak makan nasi, buat nasi lembik atau bubur balik. Sikit2 tukar tekstur hingga dia dah terima nasi balik.

1y ago

Ada, letak carrot, ayam, bawang putih dan sawi/ bayam/ bayam Brazil. Ada yg saya buat bubur sayur dgn lauk sup ayam atau ikan goreng

smash2 dgn smasher je.