X blend bubur nasi utk baby 6 bln

Boleh ke? Contohnya sy campur brokoli tp brokoli tu sy dah blend, masa masak dgn nasi tu terus bg baby je sbb nasi tu pyn dah lembut? So mcm ada tekstur sikit bkn yg mcm puri tu? Ke kena blend juga? Ada effect dkt baby ke nanti? #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

2 Balas

Sy awal2 je blend sis, dlm 2 mggu awal dia makan, skrg dia mkn tekstur nasi yg mcm bubur jugak beza nya tak blend je. tgok penerimaan anak jugak. Kalau dia okay sy rasa takda masalah, cuma kena pantau lah

Blend dulu sbb taknak usus terkejut ada tekstur besar2. Dr susu terus ke bubur biasa…better blend