Sampai bila kena pakai sarung kaki

Hi nak tanya, baby lelaki sampai berapa bulan nak kena pakai sarung kaki ya? Sebab dgr dgr org cakap kalau tak pakai sarung kaki nanti masuk angin la apa la

20 Balas

sy pakai bila perlu je.. contoh, ketika waktu sejuk, malam2,. duduk dlm bilik aircond.. mmg sy akan standby 2 3 pasang stokin

Saya pakai kan anak stokin klu cuaca sejuk atau tido mlm je sb pakai aircond . Klu waktu biasa xpakai kan stokin /mitten

btol la ap yg org tu ckp kna pkai sarung kaki better sampai 3/4 bulan lpstu kta dh blh ajr ank untuk sentuh bumi...

Usia 2 bln saya dh tak pakaikan dah. Kecuali cuaca sejuk atau kluar berjln,mmg sellu pakaikan..

klu waktu mlm sye pki kan smpi 4-5 bln jgak.. sbb sjuk.. siang smpi 2-3 bln je klu x silap..

Sarung kaki mmg pakai lama sikit, sarung tgn yg kena bukak cepat biar fine motor develop

Saya pakaikan masa nak keluar je klau kat rumah biar je x guna stokin sebab baby rimas

saya pakaikan wktu pgi , malam & wktu berjln je tkut baby sejuk .

Seawal satu bulan tak perlu pakai dah. Pakai bila perlu sahaja.

bergantung atas anak sy ank sy cpt pns umur 4bln xpkai dh