Susu s26 SMA

Hi nak tanya, baby baru sebulan try bagi s26 SMA tapi setiap sejam menangis mintak minum, habis 2oz setiap kali minum. Bahaya tak? Ada yang sama? Sebelum ni guna Lactogen memang okay je. Terima kasih

2 Balas

Baby saya pon sama . Skrg 1bln 26hari . Dia minum 3oz setiap 1jam -1 jam lebih . Dah refer doctor . Mereka ckp selagi baby tak overfeed .boleh je bagi ikut demand baby . Tapi kena selalu monitor takut overfeed . Baby sy kadang cuma jeluak . Or kalau muntah pon sbb dia mengeliat banyak lepas menyusu . So doctor ckp tu pon boleh sebab kan dia muntah semula susu . Tapi kalau ada keraguan better tanya doctor semula yaa .

3y ago

terima kasih puan respon. ohh, doctor ckp okay ya? tapi kalau ikut kira keperluan baby dh lebih kan. baby saya minum bnyk + muntah, tu yg risau. dalam masa 4 jam dia mnum 10oz dah. ni dah tukar lactogen balik dia okay, 2 - 3 jam 2oz n tidur je bahagia.

selagi x overfeed ok je