ruam muka

Nak tanya , apa ubat bgs tuk ruam muka bayi ? Baby dh 2 months plus tp ruam kt muka blm sembuh lg n skrg muka dia kering sgt . Apa nak buat ehh ?

ruam muka
2 Balas

1st tukar sabun mandian baby sis. Kulit kering mgkin sbb PH sabun x sesuai dgn baby. Bhgian kulit yg kering tu sis blh sapu lotion baby. Utk ruam plak tgok dlu cmne hasil lepas tukar sabun. Klau msih keluar ruam baru cari krim utk ruam.

Guna sudocream sis. Ia boleh mengurangkan ruam. Jika baby kulit kering dan kasar. Boleh letak lotion di muka.

5y ago

Boleh sis. Sy letak di muka anak sy. Alhamdulillah murah2 semakin hilang. Jika muka anak kasar. Letak lotion. Bg kasar tu hilang