Berpantang

Nak tanya apa barang basic untuk berpantang ye ? Contoh mcm krim param, krim pilis, sabun herba itu semua basic untuk berpantang ke ?

6 Balas

beranak anak 1st & 2nd semua lengkap selain jamu ,tp skin sy sensitive sy tk guna param dekat badan . bersalin no3 nanti sy mmg standby mustajab losyen tu je buat pilis & sapu badan 😂 . mandian herba + urut + tungku membantu sgt badan fresh je .

Sebenarnya yg tu xpenting pun.. bertungku, ngurut atau pakai bengkung tu bg sy membantu la jugak.. sbb baru je sembang² dgn bidan yg sy ambil sbg CL masa pantang tu..dia kata ikut keadaan mak yg berpantang jgk..

sy just prepare param, pilis dgn jamu je sis. lain2 tu akar2 daun kayu untuk mandi kalau ada jumpa boleh la sediakan. mcm param pilis tu sy beli kat shopee je. jenama sari ayu.

1y ago

Oh okay okay thank you 🥰

sy xpakai pon krim param, pilis, jamu apa pon xmkn. sy cuma guna tungku, dgn daun mandian je. daun2 pon guna serai wangi dgn pandan yg mak sy tanam ja dkt blkg rumah. hee

klau sya pula,,stakat daun2 untk mandi tu je & bengkung..

aah , saya pakai 3jenis tuh je.