Mata Merah

Nak tanya anak saya baru 10hari, normal ke mata dia merah macam sakit mata and ada tahi mata di mata dia. Dah tanya KK doktor cakap normal just kena rajin bersihkan dgn air. Ini anak first takde experience. Risau pulak trngok dlm mata dia merah

1 Balas

mata merah mcm sakit mata tu ke ek?? kalau jd mcmtu sis blh guna susu bdn sis tuk ubtkn mata ank..ms dia lelap..sis layarkan tisu atau kain bersih dgn susu yg dbshkn pd kain bersih td pd luar.mata bby...sy pnh share ttg ni pd post dlu2.. xslh sy dr zubaidi nye blog ada terangkn ttg ni..okies..ni link ttgnya..harap dpt mmbntu sis.. 😉✌ http://drzubaidi.com/blog/air-mata-bayi-kerap-berair/