Darah nifas warna merah segar

Hai mommies. sorry saya first mom. dan saya Czer. Harini hari yg ke 29 saya berpantang. Hari ke 14, darah dah start warna pink² merah gitu. makin lama makin sikit .. pastu hari ke 20 lebih kurang gitu, dia dah start warna coklat². setitik setitik gitu. hari ke 26 dia berhenti sehari. takde keluar darah. Hari ke 27 & 28 dia keluar darah warna pink + macam lendir. harini hari ke 29, dia keluar darah warna merah segar. saya nak tanya, normal ke? mommies ada tak macam saya? saya risau pulakk. sbb saya ada baca artikel, patut nya dah sebulan darah dah makin berkurang & tak merah segar. boleh mommies tolong saya? #firstmom #seriusnanya #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

normal.. tempoh nifas maksimum 60 hari..

10mo ago

terima kasih ye sis. risauu pulakk. sbb dy dah warna coklat. tetiba keluar merah pekat pulak