Sakit bawah perut

Nak tanya ade yg sakit bahagian ni jgk x?kdg2 kiri.. kdg2 kanan..cm ngilu..trutama masa duduk

Sakit bawah perut
2 Balas

Sama mcm saya ngilu bahagian kanan and baru lepas g klinik, doctor mintak monitor dulu sbb doc ckp sebelum kita fikir sakit perut awal kehamilan, kita fikir yg tak abnormal dulu, cth:kehamilan luar rahim. Ini apa yg doc cakap. Saya baru 4 minggu scan ikut bawah tu takde nampak kantung lagi so tak boleh detect samada dalam rahim atau luar rahim. Semoga kita sihat2 je ye

Normal. Jaga postur sesuai kehamilan, minum air kosong secukupnya, jangan buat aktiviti berat, banyakkan bedrest