perut kuat mengeras

Assalamualaikum..hai ibu2..ade x geng due buln 12 ni? Ade yg dh brsalin ke?sy dh 36w 3d..mcm2 rasa skrg..perut asyk mngeras..sakit pnggang semcam je..tp on off..kdg2 cnfius..cntrction dsbbkn lapar ke ape?..sbb bila lpas mkan kdg2 jd hilng ..kdg2 x jgk..? Ade yg snasib mcm sy jgk ke? Klau blh nk brsalin cpt2 jee..?

1 Balas

Normal sis.tapi kalau pergerakan baby xckup 10,trus gi hospital ye.jangan tunggu2 tau.sbb sis Pon dah 36 weeks.bila2 je baby Akan kuar.saya ngam2 38 weeks bersalin.xde tnda cuma baby xckup gerak n prut kerap mengeras lama.tpi xsakit.kena admit.dok soh bersalin pksa 38 week sbb dah ckup bulan n xnak lama2 tkut baby lemas