Lagi 2 minggu nak masuk 3 bulan . Susah nak habiskan susu

Hi nak tanya, ada tak yang bb susah habiskan susu ? Biasa minum 4oz . Skrg minum 1 oz je . Kalau paksa lagi meragam . Last2 dia tidur. Kadang tidur pun lama, tak mcm bangun nak susu, kena gerak dulu baru minum

1 Balas

Normal. Actually 3m kalau baby tidur tak perlu kejutkan. Cos dia perlukan tidur yg berkualiti. Mcm kita lah kalau kita dah mood tidur org kejut suruh makan pun takmau. Tunggu dia bangun sendiri minta susu. Ni apa yg paed anak saya ajar. Resultnya time 5m 8kg. Skrg dah makan lagi la bambam