Susah nak telan air liur

Hi nak tanya ada tak sis sis sekalian yang macam saya.. Sis perlu keluarkan kahak tu.. Kalo telan rasa mual n muntah...sis da 12weeks masih lagi x da selera makan, sensitif dengan bau juga... Bgmana cara kalian atasi masalah ni..

1 Balas

Sis minum air suam byk2 ataupun mandi air panas sikit (jgn terlalu panas ya) kalau nak keluarkan kahak. Kalau masih x boleh keluar, sis kena rujuk doctor bagitau doctor yg sis hamil 12 weeks. Utk hilangkan rasa mual tu, sis minum fresh orange juice / lepas muntah boleh minum juga fresh orange juice. Dptkan rehat / tidur secukupnya. Makan sikit2 setiap 2 /3 jam ya.