Breastfeed

Nak tanya, ada tak mommy kt sini yg still breastfeed anak even tgh mengandung? And ad bg kesan apa2 ke utk mommy n baby yg dikandung?

8 Balas

Saya prgnt ank kedua masa anak pertama baru 5 bulan. Saya continue bf smpai deliver anak kedua. Tp lps ank ptama 2 thun saya hentikan susu badan. Spnjg prgnt n menyusukan anak alhamdulillah xde apa2 berlaku. Cuma ibu kna makan banyak mknan berkhasiat dan makan ubat yg klinik bagi. Masa scan pun baby membesar selari dengan minggu dan sihat.

Anak sy da 3 tahun n I'm preggy 15 weeks so far OK je n xde pape.. N doc sy kte boleh je breastfeed.. Mkn je la mkin btambah.. 😁

Kakk sy bf wktu preggy...xde mslh pd kndungn..cuma problemnye lpas bersalin ank kakk msih lg nk mnyusu dgn adiknye

Pernah.. Boleh teruskan jika takde apa2... Tapi sbb anak sy dah lebih 2 tahun.. Sy usaha kan utk hentikan BF...

If below 2 yrs anak pertama, boleh sambung but kena makan betul, berkhasiat dan seimbang

Better stop sis,ajar ank mnum susu tpong...xelok nnti cacing,sbb tu susu adik

Sy doc nasihatkan stop bf once dh tahu pregnant..