Darah Tinggi Lepas Cucuk Depo

Hi. Nak tanya, ada tak mana² ibu yang experience macam saya ? Saya lepas 2nd born, saya cucuk depo sebelum discharge. Nurse detect saya ada darah tinggi lepas cucuk 2nd depo . Before this saya takpernah ada high BP pun . Bila tanya doctor , ada banyak pendapat. 1st doctor kata effect depo , bila tanya doctor klinik lain . Dia kata cucuk depo bukan punca high BP . saya dah stop cucuk depo since nak tengok bacaan BP . Ada tak mana² ibu yang pengalaman kita sama . Risau pulak tiba² nak kena start makan ubat darah tinggi

1 Balas

mcm sy, makan pil perancang punca bp sy tinggi. Dr terus tukar depo. dan sy pergi klinik 2 hari sekali utk monitor bp. tp Dr tak bagi ubat darah tinggi sebab bila sy rehat bp ok.