Side effect cucuk depo

Hi . Ada tak mana² ibu yang cucuk depo sebelum discharge? Anak 1st dulu saya plan sendiri . Untuk 2nd baby ni pakar suggest cucuk depo sebelum saya discharge. Anak 1st , darah nifas dah kering hari ke40 . Tapi untuk 2nd baby ni , harini dah hari ke72 tapi darah masih ada . Saya dah kira itu darah haid . Saya nak tanya mungkin ada ibu² yang sama experience macam saya 🥹mungkin itu side effect cucuk depo . Risau jugak walaupun darah tak heavy sangat . Pakai panty liner sekarang . #ingintahu

1 Balas

bila amek perancang and ada pendarahan melebihi 15hari kena rujuk dgn kk balik. nanti kk akan bagi ubat stop darah. masa checkup baby 2bulan nnti boleh bagitau dgn nurse. atau boleh je pg walkin dkt kk, ckp awk ada pendarahan dh lebih 15hari lps amek perancang. tapi make sure dh ckup 15hari laa ada pendarahan nya tu.

10mo ago

itulah sis. esok saya nak bagitau nurse dan nak mintak cancel ambik depo 🥹 takut saya . ngeri betul rasa tengok darah tak stop