Zincofer tukar pada maltofer?

Nak tanya ada tak ibu2 yang pada awal nurse bagi zincofer tapi tak boleh telan sebab muntah2. Ada tak yang tukar pada maltofer? So far lagi better ke atau teruk? Sebab nurse cakap kalau muntah makan zincofer pergi farmasi luar tukar ubat yang sesuai.

8 Balas

Sy pun sama.. muntah.. buat sy gastrik.. masa jumpa doc sy bgtahu dia yg sy xblh mkn zincofer. Dia tukar kepada iberet. alhamdullilah xmuntah dah..tapi rmi yg suka mkn maltofer.. ikut bdn masing2..