ibu mengandung

Hi , nak tanya ada ke yg pernah lupa makan ubat Folic acid .. sya selalu lupa makan ubat Folic acid ..Tak apa2 juga ke tuh ? Sya risau .. kdg sy Tak sarapan pagi sbb sy x suka .. nurse beri ubat tambah darah makan sblm sarapan pagi . Dan ubat Folic,calsium & vitamin tu slpas sarapan pagi .. kdg sy Tak makan sbb jam mau tengah hari sudah ..kdg muntah klau nak sarapan pagi?

19 Balas

Doc saya ada ckap, contohnya awak biasa makan pkul 8 pagi kan, then terlupa, so ambik la pkul 10 ke, 9 ke, or bila2 awak teringat terus makan, xde masalah. Dia jadi masalah kalau terlupa terus.