Kenap Susu Dutch Baby Bila bancuh berbuih ?

Assalamualaikum. Bonda Anak 1 Here... Baby Saya baru 7Bulan. Saya nak tanya memang susu dutch baby kalau lepas bancuh dia berbuih banyak kee ( tak goncang langsung ) saya ikut teknik nurse KK bagi just gelekkan botol kat tapak tangan . Sebelum ni guna S26 tak berbuih langsung pun . Ni dah tukar ke Dutch baby 6-18 Bulan bilaa siap bancuh terus banyak buih. Bilaa bukaa penutup botol tu pun penuh buih. Nak tanya nurse bulan 8 nanti baru ada appoitment. Bahaya ke kalau berbuih banyakk tu. Risau pulaa sayaaa . Siapa yang adaa pengalaman boleh share ke ? #bantusharing #ingintahu #firstmom #seriusnanya #firstbaby #pleasehelp

Kenap Susu Dutch Baby Bila bancuh berbuih ?
5 Balas

Sama mcm sy sis pdhal xgongcang pun susu sy geleng je buat susu tiba jd berbuih byk risau jgk bg anak sy minum skrg ni ank sy 3bulan kalu xok sy nk tukar k dupro sbb duproo ok je cuma sje nk try dutch baby tp mcmberbuih terllau over hmm knp erk

maaf awak tiada pengalaman. anak 1st sy minum susu enfagrow. anak buah minum susu freanleft dgn anak buah yg kecik minum susu s26.

Sama lh sis. Sy hairan jugak knp terlampau berbuih. Masa bancuh tak nmpk sgt buih. Tp bila anak start menyusu hisap puting botol, berbuih mcm ni

12mo ago

kiranya saya tak keseorangan laaa. saya rasa memang macam tu kot

anak sy minum dutch baby tp tak pernah pula buih mcm dlm gmbr 😅 terlebih swirl kot tu

Anak saya pernah pakai Dutch baby tapi tak berbuih pula macam awak.