massage perut .

nak minta pendapat . boleh ke massage perut ? sekarang 34 minggu 1 hari . tapi rasa sakit sangat dekat ari - ari tu , nak pusing sakit nak duduk sakit nak berdiri sakit , so ingat nak minta husb massage pakai massage oil la bukan urut beria atau pakai minyak angin . #ingintahu #firstmom #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

oh . sy ta urut pun just sapu minyak lepastu gosok - gosok , dekat ari - ari pun sy buat macam tu , ni kurang sikit la rasa sakit nya . sy ta pakai minyak angin pun , alhamdulillah baby gerak macam biasa . da cukup pun tendangan nya , tapi ni baca komen risau pula . 1st and last la ni buat 😓 . terima kasih bagi pendapat / nasihat 😊 .

perut tak boleh urut. bahaya. berisiko turun darah disebabkn uri pecah. blh menyebabkn parut czer lama lekang & berlaku pendarahan, blh menyebabkn baby lemas, berlaku pendarahan menyebabkn kematian baby & ibu.

kalau boleh jgn urut ... mcm saya tnya doc biasa sakit kat ari2 .. tapi kalau terlalu kerap doc suruh gi hsptl ... biasa la makin nk sampai masa makin rasa sakit2 .. nk2 kalau ada kencing kotor

kalau sy, sy ltk mnyk panas je sis xbrni nk urut tkt jd pape.. sapu2 je lpstu posisi baring tu kene ejas ejas la biar rasa selesa n tak sakit

sakit kat ari2 tuu normal.baby dh masuk laluan. kerap exersize untuk midah bersalin. 34 minggu tu dh tak lama dahh

kalau Boleh jgn urut perut. nanti jadi lain Pulak dgn baby kat Dlm.