Selamat masuk minggu ke 11

Nak masuk fasa 11-13w sebenarnya agak takut² & sedikit -ve pemikiran yg dtg..bkn apa.dulu gugur dlm week ni jugak...tak suka nak fikir² buruk..harap kalini baik² sahaja sehingga bersalin... Alahan makin teruk..tak berapa muntah²..tapi alahan kalini agak mencabar sbb 24jam terasa perlu utk berbaring je..pening.loya.perut kembung,memulas,lapar,nafas mudah jd pendek,bdn sakit..skrg hampir sepanjang masa terasa.. Semoga sy kuat.baby kuat.Semoga journey ni jadi kenangan indah❤️

2 Balas

Sy pun ada pernah gugur masa 7w masa 1st pregnancy.. Bila pregnant balik utk kedua ni sy pun risau sangat masa masuk 7w tu.. Takut benda sma terjadi balik.. Tapi syukur skg 2nd trimester sdh.. Sy rasa perasaan risau & takut tu normal bagi ibu2 yg ada sejarah miscarriage.. Yg penting kita terus jaga kesihatan dan cuba utk berfikir positive..and everything will be fine ❤️

Saya pernah gugur jgk yg pertama dlu. Kemudian mengandung balik trus saya serah kan kt Allah je . Taknak fikir negative . Alhamdulillah selamat hingga bersalin haritu . Yg penting jgn fikir pape . Time nk check nnti berserah je