Bolehkah?tak amik nasi

Nak masuk 7 minggu nie dh x blh mkn nasi.sy x pnh mkn nasi.jd sy perbyakn mkn buah buahan.bolehkan baik ke untuk ksihtn sy dan Kdgn sy

6 Balas

Saya awal kandungan masatu pun xleh mkan nasi . Bau nasi kena masak pun xleh. Nnt bransur hilang la tu mcm saya masuk 11w camtu dah start blh trima nasi dah biarpun setiap kali makan ape je mesti muntah balik. Hehe. Dah 15w ni pun alahan masi ade biarpun x seteruk sblum ni.

Sama dengan saya sis.. Dah 10 weeks+ ni still xleh telan nasi.. Laksa, bihun, roti wholemeal & buah2an je boleh telan.. As sy tahu ok je.. As long diet seharian tu lengkap protein, carbo tu semua

normal awak. saya 14 week baru makan nasik. first trimester saya makan mee/pasta/bakso mcm tu je. tp folic acid jgn tinggal. saya minum calla milk perisa coklat. minum sejuk2 baru ok

sy bru 6week..tgk nasi rsa lapar tp bila mkn lps lah 3 4 suap je..rsa nk nangis bila kta lapar tp xbleh mkn.hrap mkn buah jgk lah..

Normal, saya 7w smpai 10wks mcmtu, roti & mee je, skrg alhamdulillah ok dah nasi, kenyang sikit

normal tu awk. saya 12 weeks baru boleh telan semua benda. haha.