mengidam

Nak makan nenas boleh ke time sekarang? Sikit pn jd lah... 10week kandungan...

28 Balas

Sye 19 minggu .. Bru MKN nenas tdii sbb teringin .. Tpii seketul kecik 2 je ... Xbrnii gak ...buat2 rse je ...

Sy mkn je tp itu sy. & sy mkn seulas je haha sbb mmg xminat nenas. Kalau puan risau, better elakkan.

boleh je sis, sy masa mula2 preggy pun mkn nenas, tapi jgn mkn byk.. in shaa Allah x memudaratkan.

Better jgn.. Simpan dulu hajat tu.. Sbb sesetengah org x tahan.. 8,9 bulan nnt..mknla sikit...

Boleh cume jgn mkn bnyk,sy mngidam jgk tapi sy than sb tkut risiko untuk bby sb nenaskn tajam

boleh kalau mengidam..makan sikit jer tapi makan buah yg dah masak jngn yg msih muda..

No. 1st trimester doktor nasihat untuk tidak mengambil buah nanas, White fungus and black.

Kalau teringin mkn sikit je.. Sbb tkot bdn xboleh terima sbb baby baru lagi

Mse pregnant LA ibu2 digalakkan mkn buah2an.. Doctor pn xde ckp xboleh..

Saya makan je sis.. Ikut bdn tau..sy makan byk2 nenas okay je masa 3 bln