Ada cara tenangkan baby colic yang menangis teruk setiap malam?

Nak luahkan perasaan.. Baby saya baru 1 bulan 3 hari. Sejak 2 minggu lepas, baby kerap menangis biasanya 9malam ke atas. Jika dia menangis, dia tak mahu sy susukan dia, lagi saya pujuk lagi kuat tangisan. Jika kakak ipar yg pujuk dia tenang sikit. Bila beri semula pd saya baby menangis semula. Saya stress, rasa gagal je jadi ibu 😭 Mak mertua siap cadang tinggalkan je baby kat kg lepas habis pantang. Ini baby pertama saya, takkan saya nak berpisah dengan baby. Berubat kg pun dah cuba. Baby tetap menangis. Saya tertekan sangat 😭

1 Balas

baby panas x? ade guna kipas or aircond ke? perut kembung? siang nap time mcm mana? cube bukak rukyah baby atau surah ar rahman sambil tido kn die. dan awk boleh pump susu ltk dlm botol bagi anak. boleh jugak bagi pacifier utk dia self soothing. kalau pakai bedung cuba bukak kan. kalau x bedung, cuba bedung kan. masa anak nangis awk jgn gelabah ke stress. amek masa tenang kn diri dulu. tarik nafas dlm2 bru amek baby. lagi awk stress lagi baby nangis.