Hantar diri 25/8 ni. Takuttt ni first time 😭

Nak kata2 semangat dr momies2 yg pernah experience czer. Baby saya breech (songsang), first baby. So doctor decide utk czer. Date hantar diri 25hb ni.. 26hb czer.. masa 37weeks hari tu dh buat cobaan utk Ecv (rotate baby) tp x berjaya mana mau nye specialist tu pegang perut je kite dh sakit ni nk pusingg baby dlm tu 😩 doakan saya mudah utk bersalin 🤲🏼🤲🏼🤲🏼

8 Balas

sy pun anak 1st ecv masa 2021. berjaya pusing tp baby floating tak masuk laluan elok. lepas tu induce stuck bukaan smpai 5 cm sahaja. sbb poor progress, akhirnya czer jugak. Allah tahu yg terbaik. tak apa czer, asalkan baby n mommy sihat selamat semua. berpantang nnti jaga mkn, mkn sunkist tu byk2 n jaga luka je leklok. moga dipermudahkan.

sis anak saya bru 37 hri.. sya takut jugak nm czer sbb saya dh 2 kali czer and yg czer kali ke 2 tu tahun lepas 10/7/23 dan tahun ni saya kena czer 11/7/24. dlm bilik OT saya nanges sbb takut smpai doktor tenangkan saya jd sis jgn risau nak tak nk kena hadap jugak jaga luka elok2 jgn wat keja berat

Ada 10 hari lg, berdoa InsyaAllah baby masih boleh pusing lg. Mana tahu mse admitted tu baby dah ke bawah, ada je kes mcm ni. Apa2 pun di doakan moga puan mudah bersalin, InsyaAllah. Czer atau normal, yg penting ibu & anak selamat.

sis smoga dipermudahkan. sy esk dh kna serah diri. sbb overdue. neves cmpur tkt sgt2. hope urusan kita dipermudah kan ya ibu2

1mo ago

semoga diprmudhkan sis brsalin

sis cuba bwa berckp pujuk bby dlm perut dan sntiasa berdoa..insyaAllah semoga diprmudhkn sis

inshaAllah moga dipermudahkan. awk tenang2 je ya..ikut je arahan misi dan dktr.

saya pon kepala bby x betul2 masuk laluan bukaan da 10cm mcm tu last2 czer

Boleh cuba buat posisi bersujud kerap insyaAllah.. semoga dipermudahkan