ECV atau czer terus

Hi baru ni saya jumpa dgn pakar kt hospital decide tarikh utk czer sebab baby still songsang(37weeks dh) . dia tanya nk ecv atau pilih tarikh czer . sblum tu dia ada terangkan kat saya risiko ecv ni mcm baby bole lemas,uri bole lekang n mcm2 . awal tu saya nk amik ecv tapi saya cancel , proceed utk czer terus .. sebab takut proses ecv tk brjaya sbb org kata sakit sangat2 ecv ni . ada sesiapa pengalaman dgn ecv tak ? atau lebih baik proceed czer ye ?

1 Balas

Kalau saya, pilih czer. Tak nak risiko dah sbb sblm minggu ke 37 tu saya sakit pinggang dan punggung selalu. Hehe. Insya kita pilih kelahiran yg selamat. Allah permudahkan urusan puan.

3mo ago

Sama