Bagi puting kat baby okay tak? Tpi baby da masuk 4 bulan.

Nak bg sbb baby kerap isap jari. Ke biarkan jer baby tu tdr smbil isap jari?

7 Balas

saya ada pengalaman ank isap puting dan anak isap jari. based on pengalaman kalau ank yg isap jari ni dia memang taknak isap puting. sy try mcm2 dlu tetap jari pilihan. and anak yg isap puting lebih senang nak berhenti dari anak yg isap jari. anak saya isap puting sebelum 2 tahun dah stop sendri. yg isap jari now dah 6tahun jari masih dalam mulut time nak tido 🤣🤣

5mo ago

kalau puting ank sy bhenti sendiri. kalau jari susah sbb jari tu kan melekat. so dia jadi auto sis. kalau baby kecik lagi sis better try ajar puting. try and error kot dia nak

Awak bf baby ke? Kalau bagi puting takut nnti baby nipple confuse. Baby isap jari tu normal je. Baby i masa scan pun dari dlm perut suka hisap jari. Sekarang put i tak pakai kan mittens pun. Bagi dia explore and rasa sekeliling guna jari jemari dia

5mo ago

Tak bf. Tpi risau la jari tu jdi kebiasaan dia nak tdr. Skrg pun bila tarik jari jer kompom akan bngun dri tdr balik

Ikut baby sis, ank sy reintroduce pacifier usia 4 bulan dia buang je. Pilih jari lg nk tenangkan diri. Ke bantal busuk, kain. Ikut mood. Siangnya tu sy bg je teething toys. Hisap puas2 nk tdur x lme pun hisapnya.

baby hisap jari untuk tenangkan diri dia secara semula jadi. tapi pastikan jari dia bersih dan kuku pendek

baby isap jari is normal sis. tu salah 1 cara dorg tenangkan diri. nnt lama2 hilang la habit tu.

bley je..puting pn ikut jgak.. ade yg baby nk puting ade yg x nak..

selalunya kalau isap jari jarang dia nak isap puting