Cuti bersalin.. N nikah...

Nak bertanya.. 1)Kalau yg single mom tak bole dapat cuti bersalin ke?. 2) kalau da 30 minggu ni nk uruskan hal nikah,,agak2 pejabat agama terima x.? Sblm ni bkn tak uruskan.. Tp org tua sy suruh lps bersalin baru nikah. Huhuhuhh.

1 Balas

1. depends pada company. selalunya bagi je cuti. 2. pejabat agama terima je sis. terpulang pd sis nak nikah sebelum atau selepas bersalin, tp nanti bin/binti anak tetap tak boleh letak nama ayahnya.

2mo ago

Pernikahan tu sah je, tapi anak yang dikandung tu tak sah tarafnya. Tak boleh ber bin/binti kan ayah nya