Kedudukan bby

N Dpt tau kedudukan baby songsang # 25w Dpt rasa tendangan kat bawa je..

7 Balas

Awal lagi tu. ibu jangan risau ye. baby masih boleh pusing2. saya masa 28w baby breech lagi. pujuk2 baby, banyakkn sujud, boleh google senaman utk baby breech. masuk 32w baby dh pusing elok. skrg dh 37w. tgh tunggu masa je nk bersalin.

Sy mcm sis jgak tp mse scan 28w baby songsang and sy risau sbb berat baby agak besar sket dr ideal. Perbanyakkan senaman and sujud lama. Alhamdulillah skrng sy nk msuk 31w scan balik kepala baby da turun. InShaa Allah sis boleh!

1y ago

Banyakkan senaman guna bola yoga sis. Selain sujud, sy pakai bola yoga. Harap membantu sis.

25weeks tu ad masa bby nk pusing lg sbb masih ada ruang..saya masa 32weeks nurse ckap breech..33 weeks scan tgok kepala kat bawah da. baby pusing2 kat dalam..36weeks doctor akan scan lg nk make sure kepala kt bawah..

kalau 36 weeks masih tak ke bawah tu yang awak perlu risau... sebelum cukup 36 weeks it's okay.. baby still ada ruang nak bergerak.. based on doktor cakap lahh..

awal lg awak, sy 25w pon baby still breech masuk 29w mcm tu dia dh pusing kebawah. masih ada masa lg tu.

awal lg. baby masih boleh berpusing awak. ruang dlm rahim awak masih luas.

Banyakkan bersujud dan tidur mengiring kiri

1y ago

dah cuba sis besujud dari 20w tpi mcm stil rasa tendangan kat bawa😢