Susu Formula

Hi n assalamualaikum mommies.. Nak tanya ni, kalau baby yg fully minum susu formula & dlm masa yg sama dah boleh makan solid food, berapa jarak/ kekerapan kene bagi susu tu? Sbb setahu sy kalau breastfeeding, bila2 pun boleh bagi kan? So kalau susu formula cane?

1 Balas

Baru mula solid food ye? Bg FM mcm biasa.. 3@4 jam sekali atau bila baby nampak lapar. Bwh setahun susu tetap mknn utama bayi. Boleh kurangkan dos susu n jarakkan bila baby mula makan lebih banyak. Jarakkan 1@2jam selepas makan

5y ago

Alhamdulillah. Tq sis 💪