Baby membesar dalam tempoh

hi mumy.. Ada yg sama mcm sy? Hari ni masuk week36. Smlm scan baby berat 2.2kg. Apa lagi ye perlu mkn supaya baby bedar sikit?

14 Balas

Saya 35 weeks scan 2.7kg, lepastu 36 weeks scan tetiba dah 3.3kg. Bila tengok balik apa saya makan, seminggu tu byk makan manis sebab pergi holiday. Makan aiskrim la cendol la. Minum tealive. Almost hari hari makan manis and setiap pagi time holiday tu minum HL coklat sbb tak bawak susu preggy. Doc pun cakap maybe sebab tu berat baby naik mendadak 🥲😂

Doktor kata baby awak kecik ya? Nak naikkan berat baby, ibu perlu ambil high protein diet. Menu harian perlu ada protein untuk setiap meal. Makan yogurt, keju, kekacang, minum susu 2x sehari.

selagi doc cakap ok, tak perlu risau sis. sya pun skrg weeks 36 baby 2.2kg.. doc ckp normal. anak 1st dulu pun doc scan kecik je, last 38 weeks dlm 2.5kg tp skali lahir ambik ko 3.5kg😆

Ikot bacaan sy, susu tepung utk ibu mengandung tu mmg boleh buat baby besar. Jgn minum byk, cuba selang sehari tgk ada peningkatan berat tak. Doktor ada suruh byk kan protein jugak.

Saya 36 mingu jgk, tpi bile scan doktor kata saiz yg di scan kebanyakan 33-34 mingu.. mingu depan kena buat detail scan pulak. Ibu2 lain pernah mengalami mcm ni tak.. risau pulak🥹

8mo ago

xde cakap ape pn.. sruh repeat scan je lg 1 minggu

Tips sy adalah makan telur dan dada ayam je. Asalkan makan ayam sy akan makan bahagian dada. Sy xminum susu pregnant so far baby membesar ikut minggu je alhamdulillah

Saya 36 week baby 3.1 . dr estimate due nt 3.6 / 3.7 . Saya tinggi 153 berat 61 . Risau pula nt xboleh nk push 😞

saya scan 35minggu3hari baby 2.1. lpstu scan 36 minggu 2 hari hritu baby 2.5 skrg dh 36 minggu 4 hari

Makan manis ke.. minum susu tepung anmom ke haha.. saya pula 36w scan ritu 2.8kg 😵‍💫

Baby saya 36 weeks 2.9kg. Cuba try minum susu hi - goat kambing Tu.