HB LOW

mums , is there any suggestion to increase my blood ? From 10.1 to 10? . Makin turun . Macam mana nak tambahkan darah ?

14 Balas

Doktor xde bagi ubat ke?? Try laa iberet.. Cm saya doktor bagi zincofer jee.. Sebab die kate iberet tu kandungan nye terlalu berat utk bdn saya.. So ubat ni kene tgk pada kesesuaian bdn masing2

Bykkan mkn jambu batu dgn sayur dan doublekan vitamin.. Sy hari tu pun hb low, tp nurse sruh mkn obimin 2 biji sehari.. Skrg hb dah ok, bleh mkn sbiji je sehari..

Hai sis, i minum pati delima gulsan, i makan zincofer 1 biji malam + vit c + pati delima, 1 biji pagi + pati delima, hb dr 10.8 naik 12.0 in 2 weeks..

5y ago

Definitely true. Me too! Naik terus 12 within 2weeks. Nurse siap tanya makan apa 😂

mkn pil zink utk tambah darah klinik bg tu dgn vit c.. sy pilih vit c shaklee.. x de perwarna, & xde gula.. skrg dh 20 week darah xpernah bawah 12

Sama la saya pun..makin menurun dari 12.7 tinggal 11.1 jaa..chekup bln ni xtau la jdi bapa..sy try minum pati delima tu,shri dua kali..

Boleh cuba makan jambu madu. Mule hb sy 11.6 lps mkan pastu check jdi 13. Plus kebetulan mggu sy sama sy ad jgk mkn daging.

Hi sis.. makan buah delima.. sayur bayam merah.. daging merah.. beli kurma cina rebus and minum.. semua bagus untuk tambah darah.

Same here. Setiap check up semua below 10.5 and latest 9.4 😢 skrg try iberet hopefully naik for the next check up 😊

Sy sblum ni 13.4 .. lps tu trun 12.4 lps tu trun lagi 11.4 .. lps tu mkn obimin pluz naik 13.1 balik ☺