Bengkak susu bernanah

Hi mums, sni sy nak share sy da sebulan lebih bengkak susu.. sy ingat bengkak susu biasa sbb ni anak first. Lama2 dia jdi merah(radang), berketul keras, berkilat, puting warna hitam lebih gelap, n sakit mcm kna hiris2 .. tiap hari tahan sakit hri2 tuam,letak kobis laa segala petua tk jln masi bengkak. Ulang alik g klinik da masuk 3klnik pegi sma juga tk jln ubat. Klnik y ke3 bru nanah tu pecah. Maybe ubat antibiotic tu berkesan. Sni sy nk pesan klu bengkak susu lebih dri 2hri cepat2 laa pegi klnik risau ade jangkitan. In case ade jangkitan bole detect awal, n cegah dia dri jdi bisul n bernanah. Doakan sy semoga cpt sembuh sbb nanah da pecah sndiri risau kna operate.. sakit bengkak susu lagi sakit dri bengkak biasa. Mental kna kuat jee 😭🥲 kuat utk anak. Tgk muke anak hilang sakit ..

1 Balas

ya Allah takotnya aaya dgaq....saya pon anak first..due awal blan 5..sllu ja dgaq² pasal bngkak susu bagai...rsau jgakk kalauu jd kat sayaa..harap² kalau jd boleh tangani dgn baik n selamat.. dijauhkan dari sgala pnyakit merbahaya .. sis jaga diri baik² yaa saya doakan sis cpat sembuh n xdak apaa yg terok..amiin²..doakan juga saya dipermudahkan bsalin nanti 🤲🙈🌹

2y ago

semoga d permudahakn urusan bersalin bnykkn baca tentang breastfeeding..klu ada duit lebih bole g consultant bf. bljar teknik latching dgn betul ..