Air masak?

Hi mums!!. Jannah here?. Just want to ask, why ya sya susah nak telan air masak during 2nd trimester?, after drink, perut betul rase x slesa?.have any opinion or any advises yang nak share x? Nway, yg funny thing is sya xtau pun sya pregnant 3 mnth 2 weeks for my 1st time pregnant?. All daily routine is seem like nothing happen pun, busy with work and xde alahan or muntah2,, until i got serius gastric last week, doctor informed to me. So ada x mums yg face that same situation mcm Jannah?,, pregnant n in the same time have serious gastric. What should i do ya?,,

2 Balas

sbb bila preggy lidah tekak akn rse kelat2 je sis sbb tu rmai mommy preggy xsuke air masak tpi suka air manis . tu petnde bdn xckop zat sis . gastrik mmg akn ad bila preggy sis sbb mknn yg kita mkn akn d serap oleh janin . so mommy akn alami lapa yg kerap . jdi kena kerap mkn sis tpi dlm kuantiti yg sedikit. mkn roti atau biskut2 pon xpe. sbb asid dlm perot akn hadam kn mknn tu . klau kita thn lapa asid akn hadam dlmn perot dn luka pd dinding perot tu yg buat kita dpt gastrik . bnyk kn mkn mknn yg brkhasiat ye sis .

5y ago

bole tpi kne buang gas . tu pon minum mse awk alami cirit birit . klau xalami xperlu kot minum . sbb ap ap pon tu minuman brgas kn m xbgos tok janin . klau tringin sgt pon minum ala ala skdr mrase je xpe

Wahh.. 3 months and 2 weekz bru sis tw si preggy? Woahhh

5y ago

🤣🤣